mam dość dziwny problem z laptopem kolegi, rano wszystko było dobrze, żadnych problemów z siecią, przyniósł mi laptopa żenbym mu wgrała GTA4, wgrałam mu wkońcu;/ oddałam do domu, i on do mnie pisze, że po podłączeniu do kabla sieciowego - internet przez Pronet, ma problemy z internetem, sygnal ma ,wszystko wykrywa! Nie może wejsc na gg, mozilla miu nie dziala i explorer tez! może smigac po necie ale tylko na explorerze 64bitowym, a taki posiada bo ma viste 64bitową! NIe pamiętam dokłądnie jaki to lapek, bo kolega ma go u siebie, tak pokrótce: Acer, Core Dual, Vista 64b, 1G Ram, dysk - jedna partycja 300Gb;/ karta graficzna Nvidia (z jakąś duża pamięcią własną).
No to może streszcze co się dzisiaj wydażyło pokolei to ktoś może wpadnie na pomysł co po drodze mogło się zmienić;]
GTA4 miałam jako obrazy płyty po 7 GB więc pendrivem (FAT32) nie mogłam przenieść, kolega miał kabel USB-USB - wgrałam sobie sterowniki - łączyło kompy i u mnie i u niego ale jak już chciałam coś wysłać to u niego wyskakiwał błąd (ja mam Acera, XP Media Center 32bit), tak po 3 podejściach zaczełam mu i sobie ustawiać wireless - chciałam stworzyć sieć bezprzewodową komp-komp - zmieniałam ustwienia tylko i wyłącznie w sieci bezprzewodowej i po przesłaniu plików usunełam to połączenie. Podczas tych zmian wyskoczył mi komunikat o zaporze ale chodziło o to żeby ją odblokować, przypisałam ip ale do połączenia bezprzewodowego.
Po tym jak już przeniosłam .ISO to zainstaowałam grę - patch - crak. Musiałam połączyć się z internetem wiec podłączyłam lapka pod swoją sieć na mieszkaniu - kabel od routera (UPC) - od razu wyskoczyło okienko, że wykryło sięć - i z pośród 3 wybrałam - sieć w domu... normalnei się połączyło. Poustawiałam wszystko w grze, coś tam w między czasie o karcie graficznej wyskoczyło ale później już poszło. I tyle, oddałam mu lapka z myślą, że GTA działa i cała reszta jest ok;/
Kazałam koledze sprawdzić ustawienia sieci, ale on nie zna się zbytnio. Ja lapka wezmę dopiero jutro ale też nie mam pojęcia o co chodzi jak narazie;( Jakieś pomysły, wskazówki? Nie miałam do czynienia z Vistą 64bitowa;(
Jeszcze jedna rzecz - coś dziwnego miał z tą Vista bo miał: Program Files i Program Fies (86) w obu coś było ale ten drógi był tym głównym;/nie wiem czy to ważne;/
Jak ktoś ma pomysły na to co się stało to niech pisze, bardzo proszę;]