Na wstępie chciałbym zaznaczyc, że jestem pół-laikiem w dziedzinie komputerów, dlatego zwracam sie o pomoc. ( mam nadzieje, ze zglosilem sie na dobre forum )
Jestem włascicielem Asusa K52N. System operacyjny, to Windows 7 ( 64bitowy). Z reguły gram w gry tylko na obozach sportowych, z reguly w jedna gre - PES 2012, Ktora na niskich detalach ZAWSZE chodzila plynnie i bez zastrzezen. Tym razem probowalem zaintalowac inna, jak sie okaze gre ' diabla ' dla mojego kompa. Sprobuje Wam odtworzyc bieg wydarzen:
- probowalem zainstalowac gre. Nie udało sie. Wynikały błędy np, ze brakuje .NET Framework 3.5 - sciagnalem, zainstalowalem ( mysle, ze cale zlo zaczelo sie od tego )
- suma sumarum nic nie wyszlo z zainstalowanie,, wiec dalem sobie z tym spokoj.
- odpalilem PES 2012 i totalnie sfixował. Zacinanie, spowalniane, totalne slow motion.
- probowalem odinstalowac .NET Framework 3.5 ( zaznacze, ze pierwszy raz sie z czyms takim spotykam, wszak nie szperam w czym nie znam ) za pomoca Net Framework CleanUp Tool. Odinstalowalem to za pomoca opcji ' usun wszystkie aplikacje .NET Framework z komputera ( 1,2, 3.5, 4 ) ' . Gra dalej przymula
- Poszukalem, zainstalowalem Net Framework 4 ( wczesniej nic takiego chyba na kompie nie mialem ). Dalej nic z tego
- Zainstalowalem NET Framework 1.1 - Dalej nic z tego
- Wyłączyłem NET Framework 3.5 z ' Funkcji Systemu Windows ' - dalej nic z tego
Szpreralem na necie i mysle, ze brakuje mi .NET Framework 2.0, ale gdy chce zainstalowac to pojawia sie komunikat, ze produkt nie dziala na 64-bitowym systemie.
Obecnie mam zainstalowany tylko .NET Framework 1.1. Gra sie troche zacina i co chwila włącza sie slow motion jak w Max Payne. Wiem, ze ja tutaj to groteskowa sytuacja, ale zapewne dla kogos z Was to bulka z maslem i dziecinnie prosta sprawa do ogarniecia i pokusi sie o odpowiedz.
Z gory dzieki!