Mam poważne problemy z komputerem.Komputer nie jest nowy ma uz 8lat:/ lecz chyba to nie ma wpływu na wadliwosci jakie sa w tym sprzęcie.
Pierwszym problemem jest to,monitor LCD,przy prayc lub przy wląceniu zmienia swoja barwe,zmienia strasznie swoaja kolorystyke,ale gdy poruszam wtyczka od monitra podlaczona do komputera to po kilku próbach dopasowania kolorystki jest okej.
Drugra sprawa,nie chodzi mi nagrywarka,nie wiem czy jest to spowodowane,w ogole nie widzi mi napędu,gdy wkładam płyte zeby odczytała mi,ze czyta tego,nie widac drivera w moim komputerze,a o nagrywaniu moge zapominiec,gdy chcem nagrac CD to zapisuje mi obraz i nagrywa dalej i wyskakuje komunikat,ze płyta została poprawnie nagrana,lecz potem gdy wkładam ja do CD-Romu,płyta jest czysta.Nie wiem co jes.
Trzecim problemem jest to,ze klawiatura sie zacina,tak samo jak z monitorem,gdy po nocy właczam kompa,to klawiatura szfankuje i nie moge nic na niej zrobic,dopiero po restracie i po poruszaniu wtyzcka jest okej,lecz nigdy takich porblemów z komputerem nie miałem,nie wiem czy ejst to spowodowane,lecz jakis czas temu pozyczylem swoaj maszyne dla sasiada,by napisal prace i tak naparwde,od tego momentu,po jakims czasie nie chodzila mi nagrywarka powstaly problemy z klawiatura,z monitorem mailem problemy,lecz nie takie jak teraz,teraz to w ogole nie widac obrazu ncizego,tylko dziala,tylko po kilki restartach i po ruszaniu wtyczka.
Jaka moze byc przyczyna,ze komputer tak mocno szfankuje.?! Nigdy nie mailem problemów jak na lata tego komputera.
Dzkiekuje za kazde porady i za udzielona pmoc.
pozdrawiam