Bry.. mój problem polega na tym, że (heheh) będąc na festynie w holandii wygrałem Mp4 playera, jak to napisane pięknie na papierze wciśniętym w plastikową obudowę. Ogólnie player ok, jakiś "no name" tzw. Po wrzuceniu na niego muzyki działał, tylko plików na ROOT nie chciał czytać z nie wiadomych przyczyn (Błąd formatowania), rzekomo. NieistotneJęzyk sformatowałem owe urządzenie co nie przyniosło efektu, po czym sformatowałem go na system plików NTFS, co okazało się totalną głupotą. Player padł. System (VistaShit) wykrywał go jako dysk wymienny którego nie dało się odczytać. Okazało się, że nie było żadnej przestrzeni na dysku (mp4 1GB). Utworzyłem partycję na dysku mp4 oraz sformatowałem go na FAT (domyślny playera), co przywróciło mu powierzchnie do zapisu oraz możność odczytania go przez system. Jednak nie da się odtwarzać muzyki, filmów, czy też użyć dyktafonu, o grach już nie wspominam i innych. Próba dostania się do jakiegokolwiek "folderu/aplikacji(muzyka, video, itd) powoduje wyskoczenie komunikatu "BŁĄD DYSKU!". Sformatowanie na FAT32 również nie przyniosło skutku. Działają natomiast "opcję" w których to można odczytać aktualną wersję Firmware:
MP3 PLAYER
XID_2025
2009-02-07
9.5.54
2009-09-05
Mi udało się odnaleźć podobne urządzenie jako:
SunSky S-MP4-1809-1GB lub MP4 1GB Z RADIEM FM NANO 2ND STYL
...choć może być to również jakieś chińskie cenzura. Jeśli ktoś ma oprogramowanie do tego, lub wie co zrobić z tym ciekawym zdarzeniem, proszę o pomoc Duży uśmiech
pzdr~lapski