MUTOPOMPKA napisał(a):Wg mnie prawko dawałbym osobom w wieku POWYŻEJ 30. A czemu? A dlatego, że już mają "poukładane w mózgu"... Niestety, takie są realia, że P.O.J.E.B.Ó.W jest więcej na drodze niż dobrych kierowców.
MUTOPOMPKA napisał(a):liczy się to, JAK OPANOWAĆ AUTO NA DRODZE, jak ODPOWIEDNIO REAGOWAĆ i JAK ZACHOWAĆ SIĘ, aby nie zrobić NIC swoją jazdą dla siebie, pasażerów i innych użytkowników drogi!
1. Kto z Was miał poślizg przy 90 km/h na drodze i wyszedł z tego cało i bez szwanku dla autka i innych użytkowników ruchu?
2. Kto z Was miał efekt aquaplaningu???
3. Kto z Was musiał gwałtownie hamować na zakręcie i do tego ominąć "przeszkodę"???
4. Kto z Was umie udzielać I pomocy????
kahoona napisał(a):ale na przykład 200.000 złotych
guma166 napisał(a):musg Laughing
guma166 napisał(a):móźgu?
guma166 napisał(a):móźgu
guma166 napisał(a):móźgu
guma166 napisał(a):Mój kuzyn ma 19lat, dom, rodzine, samochód i dobrą prace.
kahoona napisał(a):Zatem nie wiek 30 lat, ale baaardzo dotkliwe kary. Nie: surowe (1000 lat więzienia) ale na przykład 200.000 złotych obowiązkowego odszkodowania, renta dla ofiary - i to niezależnie od szkód (czy to podrapany palec, czy też urwana noga). Nic tak buractwa nie prostuje, jak bieda.
garfield2 napisał(a):ale pomysl
zebys np. gdzies sie spieszyl i przez przypadek walanales w kogos z czystej nie uwagi ..
garfield2 napisał(a):przez przypadek walanales
MUTOPOMPKA napisał(a):ZA TO SUROWO KARAĆ!!!!
MUTOPOMPKA napisał(a):po 1. Za kierownicą ->>>> NIE ŚPIESZ SIĘ!!!!
garfield2 napisał(a):Ja i tak motor kupuje
guma166 napisał(a):ak tak to chciałem się z tobą pożegnać.
kahoona napisał(a):Ja też się chciałem pożegnać.
jarekpp666 napisał(a):Jakiś czas temat chodziły słuchy o prawku od 16lat
bramkarz91_91 napisał(a):jednym słowem lepiej poczekać do 18
kahoona napisał(a):Ale jest znacznie większe prawdopodobieństwo, że w przypadku drobnej stłuczki, która nawet dla "malucha" skończyłaby się podrapaniem lakieru, taki motocyklista przefrunie nad kierownicą i po urazie czaszki stanie się uroczym, zaślinionym i obsikanym inwalidą.
kahoona napisał(a):Fakt - nie każdy motocyklista to dawca narządów. Czasami są palaczami, chorują, nie wyrażają zgody na pobranie narządów... Ogólnie się nie dają lub nie nadają.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 43 gości