Chodzi o to, że mam z nią kłopot, bo pokazuje mi komunikat tak jakby o błędzie w połączeniu między komputerem, a drukarką co sprowadza się do portu LPT1. Chcąc z niej korzystać uzyskuję taki komunikat:
A communication error has occurred.
Click OK and then check the interface cable type, all cable connections and make sure that all devices are on. If the error persists, unplug the printer then plug it in again.
I taki o to obraz tego:

Mało tego odinstalowałem ten port LPT1, zrestartowałem komputer i pozwoliłem systemowi na zainstalowanie go ponownie. Oprócz tego w BIOS-ie przestawiłem w ustawieniach Parallel Port na Normal ze względu na to, że nie ma u mnie takiej kombinacji jak ECP+EPP tylko i wyłącznie jest samo ECP, EPP lub Bi-Directional.
Port LPT1 w Windowsie nie pokazuję żeby były jakiekolwiek konflikty, ani wcześniej nie było problemu z tym urządzeniem i po każdym normalnym podłączeniu wszystko śmigało jak trzeba. Zresztą zaprezentuje parę moich screenów z ustawieniami:
1.

2.

3.

4.

Nie rozumiem więc w czym tkwi teraz problem... Być może coś nie tak z tym kablem, albo gniazdem? Nie wiem, pomóżcie albo poradźcie coś bo już nie mam do tego siły...