maxxis24 napisał(a):podczas pracy przy komputerze w ktoryms momencie ekran na jakas sekunde robi sie niebieski a potem komputer sie
maxxis24 napisał(a):D!eselek 1.9T sorry ale jak zapisac ten kod ??
**** STOP: 0x0000008E
kmode_exception_not_handled
maxxis24 napisał(a):mam xp
maxxis24 napisał(a):D!eselek 1.9T no dobrze ale gdzie znajduje soie ten plik------Zrzut jest zapisywany do pliku o nazwie %SystemRoot%\Memory.dmp
maxxis24 napisał(a):kernel_stack_inpage_error
1. Wirus - . Zwykle jednak to oznacza BOOT WIRUSA
2. Błąd dysku: zły kontroler lub bad sectorki.
3. Problem z BIOS. Na początek należałoby wyłączyć wszelkie opcje cieniowania (shadowing). Zwykle ten error znaczy, że BIOS jest już za stary i wtedy czekałoby cię fleszowanie czyli podmiana starego BIOSu nowym.
4. Niestety maksymalnie zwalony sprzęt. To może być wszystko włącznie z bardzo ekstremalnym przypadkiem padającej płyty głównej! Na początek należałoby sprawdzić kable i podpięcia. Podociskać tu i ówdzie, oczyścić wnętrze kompa i sloty z kurzu....
maxxis24 napisał(a):błąd-żródło:acpi
system BIOS ACPI dokonuje proby odczytu z niedozwolonego adresu portu we/wy (0x71) ktory znajduje sie w chronionym zakresie adresow (0x71) to moze prowadzic do niestabilosci systemu
maxxis24 napisał(a):potem jakos samo sie to naprawilo okazalo sie ze byly jakies bledne wpisy wielkosci plikow zdaje sie
maxxis24 napisał(a):NO WIEC MAM BAD SEKTORY, CZY ISTNIEJE JAKIS SPOSOB ABY SIE ICH POZBYC LUB ZABLOKOWAC JE ABY NIE ZAPISYWALY SIE NA NICH DANE??
maxxis24 napisał(a):mam ten programik juz ale o co chodzi z tą dyskietka startową??
Jasne.. i do tego pozbędzie się kilkuGB miejsca??? Podziękowałbym...D!eselek 1.9T napisał(a):sposób nazywa sie low level format
MUTOPOMPKA napisał(a):Jasne.. i do tego pozbędzie się kilkuGB miejsca???
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości