Jot napisał(a):to jest nielegalne.
Czasem nie można się zabezpieczyć, bo to powoduje brak netu w kompi, w zalezności od siei.
To powie ktos czemu nie moge sie do 'swojego' netu polaczyc?
Visek napisał(a):Witam. Mój komputer laczy sie z siecia bezprzewodowa 'linksys' nawet jak mam odlaczony kabel od modemu. Dlaczego tak sie dzieje i czy to jest legalne?
BZIKU napisał(a):Czasem nie można się zabezpieczyć, bo to powoduje brak netu w kompi, w zalezności od siei.
pierwszy raz o tym słyszę![]()
![]()
![]()
uzasadnij tę wypowiedź....
Precel napisał(a):Jot napisał(a):to jest nielegalne.
a niby czemu nielegalne![]()
zasada prosta jak nie almiesz zanezpieczenia wifi to nie lamiesz prawa
jak nie zabezpieczy sieci to jego pech
t0d napisał(a):jak ciebie złapią to co powiesz na policji?
t0d napisał(a):Precel napisał(a):Jot napisał(a):to jest nielegalne.
a niby czemu nielegalne![]()
zasada prosta jak nie almiesz zanezpieczenia wifi to nie lamiesz prawa
jak nie zabezpieczy sieci to jego pech
raczysz żartować chyba - jak ciebie złapią to co powiesz na policji? bo sieć jest niezabezpieczona?? czy wchodząc do czyjegoś mieszkania bez zgody i wiedzy właściciela też nie łamiesz prawa? już widzę to tłumaczenie: bo drzwi były otwarte hehe
z niezabezpieczonymi sieciami jest o tyle ciekawie że zawsze możesz się wytłumaczyć swoją niewiedzą - a w przypadku wardrivingu mają od razu dowody (że o czynieniu w złej woli nie wspomnę)
co do tematu: jaki modem, jaka sieć, jaki firewall (zapora sieciowa - jeśli w ogóle)..
co do tematu: jaki modem, jaka sieć, jaki firewall (zapora sieciowa - jeśli w ogóle)..
Precel napisał(a):t0d napisał(a):jak ciebie złapią to co powiesz na policji?
to ktos musialby miec mega pecha zawsze mozna udawac glupka(jak sam wspomniales)
t0d mieszkamy w polsce(ile adminow pozwoli sobie na spzred do namierzania za ok 9 tys $)
ja myslisz ktore sieci sa niezabezpieczone
takie małe których admin nie zna sie na rzeczy wiec nawet by sie nie zorientowal![]()
zaden admin z prawdziwego zdarzenia nie robi niezabezpieczonej sieci
wiec jak jakis dn z LB robi niezabezpieczona siec to myslisz ze pojdzie na policje![]()
oczywiscie zeby nie powstalo zamieszane do publicznym bezplatnych hot spotow mozna sie legalnie podłączać
t0d napisał(a):Precel napisał(a):t0d napisał(a):jak ciebie złapią to co powiesz na policji?
to ktos musialby miec mega pecha zawsze mozna udawac glupka(jak sam wspomniales)
t0d mieszkamy w polsce(ile adminow pozwoli sobie na spzred do namierzania za ok 9 tys $)
ja myslisz ktore sieci sa niezabezpieczone
takie małe których admin nie zna sie na rzeczy wiec nawet by sie nie zorientowal![]()
zaden admin z prawdziwego zdarzenia nie robi niezabezpieczonej sieci
wiec jak jakis dn z LB robi niezabezpieczona siec to myslisz ze pojdzie na policje![]()
oczywiscie zeby nie powstalo zamieszane do publicznym bezplatnych hot spotow mozna sie legalnie podłączać
piszesz czy jest to możliwe: oczywiście że jest, pytasz czy można to wykryć: oczywiście że można - ale nie piszesz czy jest to zgodne z prawem: bo nie jest i o to mi chodziło w moim poście: podłączanie się do czyjejś sieci bez zgody właściciela / admina jest nielegalne
pamiętaj że może na 100 razy 99 razy nie zostaniesz złapany - ale zawsze pozostaje ten 1 raz w którym może się okazać że akurat admina stać na wydanie $9 tys i pewnego pięknego rześkiego poranka zapukają panowie z Policji z nakazem przeszukania
co do niezabezpieczonych sieci: w tym momencie wykrywam 7 sieci - poza moją, tylko 2 są zabezpieczone - czyli 4 są nie zabezpieczone. jedna należy do mojego znajomego który akurat ma możliwość wykrycia z dokładnością do kilkunastu metrów gdzie jest osoba która się podłączyła (ma dostęp do tego do którego acces pointa się podłącza cwaniaczek, jaką osiąga moc sygnału i na tej podstawie umie wnioskować), a pozostałe sieci to trzech firm: Toya (jeden z dwóch głównych dostawców internetu kablowego w Łodzi - jakieś 100+ tysi abonentów), 4web i vline - wszystkie te firmy stać na kupno takiej aparatury - i tylko jak admin sprawdzi logi i zobaczy jakieś dziwne mac adresy, może się wybrać w teren)
Tom@szek napisał(a):jeszcze jeden OT i temat zamykam.
Użytkownicy przeglądający to forum: nguyencuong070421 oraz 4 gości