Sylwek 17 napisał(a):No więc podłacz kabel od neta chyba że masz internet bezprzewodowy to wtedy niepodłączaj...tyle Ci moge teraz "poradzić"![]()
Napisz jaki net,co się konkretnie dzieje,od kiedy?Wróżek tu niema.
t0d napisał(a):ok - pewnie będziesz musiał wpisać wszystko na stałe, bo jak mniemam obecnie masz ustawione by pobierał adres sieciowy z serwera DHCP - wiem że problem dotyczy głównie połączeń bezprzewodowych - ale co masz do stracenia?
musisz mu na stałe przypisać adres IP - w tym celu albo
1) kontaktujesz się z helpdeskiem multimedii (działem pomocy czy jak to oni nazywają) i prosisz o podyktowanie: adresu IP, maski podsieci, adresu bramy i adresów serwerów dns - do tego będzie ci potrzebny adres MAC modemu (gdzieś z tyłu albo pod spodem na naklejce powinno być coś takiego: albo MAC Adress albo HFC MAC ID albo coś podobnego - w formacie 12 znakowym (np 00-FF-0A-55-4A-AD) i wpisujesz to ręcznie w ustawienia sieci
2) jeśli znasz angielski to polecam poczytać:
http://support.microsoft.com/default.aspx/kb/928233 - jest tu opisane jak naprawić coś takiego, ale jest to związane z ingerencją w rejestr systemu, czego początkującym nie polecam (szczególnie na viście)
chyba że ci nie zależy - wtedy proszę bardzo, ale na własną odpowiedzialność
modem motoroli przypadkiem? jeśli tak to pamiętaj też o każdoczesnym restartowaniu modemu przy zmianie ustawieć sieciowych (nie poprzez wyłączenie z przycisku a poprzez odłączenie modemu od prądu) - ja mam net z Toyi, która jedzie na podobnym sprzęcie
i na koniec: nie można mieć dwóch połączeń z internetem jednocześnie - albo bieżesz bezprzewodowo (od sąsiada tak?) albo przez kabel - a nie kumulatywnie: bezprzewodowo i przewodowo - czyli musisz wyłączyć/odłączyć kartę bezprzewodową
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości