Witam chcialbym podkrecic semprona 2600 na plycie gigabyta ga-k8ns. Poczytalem o troche o tym w necie i z tego co wiem moj proc ma mnoznik 8 i fsb 200 czyli 8 x200 to 1600. Narazie jedyne co zrobilem to podnioslem fsb z 200 na 201 xD z tego co wiem nalezy stopniowo podnosic fsb np o 5 w gore. Zamierzalem podnosic fsb az do momentu w ktorym koniczne bedzie zwiekszenie napiecia na procu bo tego juz nie umiem

wraz z podnoszeniem fsb zwieksza sie taktowanie ramu. Mam dwie kostki 256 tyle ze jedna to 333 a druga 400 w biosie widze ze obie chodza na 333 2x 166.niby ten artykol jest dla poczatkujacych ale bardziej mi wszystko poplatal niz wytlumaczyl

http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=177-2
Mam pare pytan:
1. ocb z tym HTT (nie mam na mysli HT) to jest to samo co fsb? Oo
2. jak juz pisalem przy zwiuekszaniu fsb ramy tez ida w gore czy powinienem np obnizyc ramy do 266 i wtedy podnoscic fsb az dojade do 333? czy moze od 333 razem z fsb isc w gore?
3. co z HT w biosie domyslnie mam x4 czy musze to zmienic na x3?
4. jak przecholuje z kreceniem to ponoc trzeba przestawic zworke cmos a jesli tej zworki nie mam rozumiem ze wyjecie bateri zresetue biosa do domyslnych ustawien?
5 czy jest jeszcze cos o czym nie wiem a powinienem wiedziec przy kreceniu proca?
To chyba wszytko a co chcialem zapytac

prosze o pomoc i tylko mi nie piszcie ze mam dac sobie z tym spokuj bo jestem poczatkujacy, w koncu chce sie tego nauczyc

a jesli chodzi o zasilacz to mam chiefteca 400w