proszę o pomoc bo nie mogę sobie poradzić z następującym problemem.
Na moim lapku była po kupieniu zainstalowana Vista na partycji C
Z racji tego że komp mi pod nią strasznie źle działał stwierdziłem że zainstaluje dodatkowo Windowsa 7 i zobaczę czy podobne problemy ponownie się pojawią.
Potestowałem Windows 7 z dwa tygodnie (zainstalowana na partycji D) i wszystko smigało gładko. Przy restarcie kompa mogłem wybrać z którego systemu chcę kompa odpalić.
Wszystko działało ok dopóki nie wpadłem na "genialny" pomysł wywalenia visty bo tylko miejsce zajmuje. Chciałem więc po prostu sformatować partycję c. Przy użyciu windowsa 7 nie dało się tego zrobić w standardowy sposób tzn. prawy przycisk myszy na partycji c i dalej formatuj. Więc odpaliłem program Partition Wizard Home Edition 7.0 i sformatowałem nim partycję C. Po ponownym uruchomieniu kompa wyskakuje komunikat " A disk read error occurred Press Ctrl+Alt+Del to restart". No i tak w kółko. Nie da się wejść w Widowsa 7.
Poradźcie coś proszę (nie chciałbym stracić wszsytkich danych z pozostałych partycji)
Jak włoże płyte od Windows 7 i próbuję przywrócić lub naprawić system to zawsze ląduję przy tym samym komunikacie co powyżej.
Gdy próbuję zainstalować Windows 7 jeszcze raz na tej partycji na której wcześniej była "fabryczna" vista to widzę okienko z wyborem partycji na której mogę instalować system:
Dysko 0 Partycja 1 rozmiar 233GB typ logiczny - tutaj mam zainstalowaną Windows 7
Dysk 1 Partycja 1 (WinRE) rozmiar 1,5GB typ podstawowy
Dysk 1 Partycja 2 (DANE) rozmiar 116GB typ system - tutaj wczesniej była vista
Dysk 1 Partycja 3 (Data) rozmiar 115GB typ podstawowy - tutaj mam dane których nie mogę stracić
Jak próbuję istalować na tej partycji gdzie wczesniej była vista to wszystko idzie ok do momentu w którym następuje restart systemu w czasie instalacji, bo po restarcie znowu pojawia się komunikat z błędem
Proszę o pomoc