Mam takie pytanie odnośnie płytki windows. Mam problem identyczny jak tu : "Odpalam komputer ale nie wczytuje w ogóle systemu operacyjnego. Dysk i wszystko inne czyta ładnie, jest czasami nawet okienko wyboru czy chce odpalić windowsa w trybie awaryjnym czy normalnym ale jak coś wybiorę to pojawia się czarne okienko z migającą " _ " i na tym koniec... Dzieje się tak niezależnie od tego jaki dysk podłącze do komputera (różne dyski i systemy Windowsa)." Poradzili konsolę odzyskiwania. Aby ją uruchomić potrzebna była płytka od windowsa. Niestety w moim zasięgu jest płytka, która jest przeznaczona do innego komputera niż mój. Ustalmy , że mój komputer to komputer a) a komputer do którego płytka jest przeznaczona to komputer b). I przechodzę do pytania. Czy jeżeli płytkę z komputera b) włożę do komputera a) tylko, aby włączyć konsolę, to czy na komputerze b) gdy włożę płytkę nie będzie wyskakiwać komunikat, że windows jest nieoryginalny?
A i jeżeli ktoś ma inny pomysł, by pozbyć się tego problemu, prosiłbym o podzielenie się informacjami.
I jeszcze jedno : komputer działał jeszcze w tym samym dniu i wyskoczył wirus, który zagnieździł się w 3 plikach m.in. temp.tmp. Gdy wciskałem usuń, kwarantanna, napraw, to po sekundzie pojawiał się znowu. Pewnie avast nic z nim nie mógł zrobić. Ale mogę się mylić. To pewnie jest ten wirus. Tryb awaryjny potrzebny był mi do uruchomienia avasta w trybie rozruchu. Jest jakiś inny sposób, abym mógł go uruchomić?
Z góry dziękuję.