Cześć mam problem z moim laptopem otóż spalił mi się dysk twardy (wdc 320 blue ) i postanowiłem wymienić go sobie jednak jest problem bo gdy go podłącze nie chce bootować płyty instalacyjnej wybieram f 12 ustawiam na bootowanie płyty i robi się czarne tło z kreską migającą po lewym górnym rogu nie stety nic się nie dzieje tak się niby ładuje to bo nie wiem jak to nazwać ;p i po 10 min czyta dysk gdzie pisze że niemam zaisntalowanego systemu po engl xd gdy odłącze dysk twardy ustawie botowanie na cd i włoże płyte z systemem normalnie włazi mi też ten ekran z tą kreską ale po 5 sec już jest naciśnij dowolny klawisz by uruchomić instalatora systemu .Dodam iż gdy podłącze ten dysk do stacjonarnego to normalnie bootuje instalatora tylko w laptopie gdy go włoże jest ten problem , gdy włoże stary dysk twardy ten z bad sectorami i dam botowanie to równierz bootuje system tylko gdy włoże nowy to tak jest nowy dysk to dysk 180 gb toshiba nie znam się jaki to model ale dam kod jakiś (mk1646gsx)
[i:kurde]
[size=85:kurde]Dodano Dzisiaj, 13:13:[/size:kurde][/i:kurde]
Widzę że forum kipi od pomocy na wspak nie wiem dlaczego nawet nikt nie odpisał być może z niekompetencji ale już rozwiązałem problem sam by naprawić ten błąd należy wyłączyć partycje recovery w biosie oraz nałożyć hasło na usera i dysk jeśli takowy bios posiada tyle zabezpieczeń po wpisaniu haseł botowanie ruszy w 2 sekundy