Zakupiłem 2GB pamięci w jednej kości GoodRam PC-5300 DDR2-667 i mam z nią spory problem. Wsadziłem ją do swego komputera zostawiając jedną kość starą - czyli w sumie 2GB+512MB, włączyłem komputer i Windows XP nie odpalił tzn zaczął sprawdzać partycje, potem się zawiesił i niebieski ekran. Sama kość 2GB nie ważne w którym gnieżdzie (a mam 2) nie pozwala uruchomić komputera - tj. wiatraki i dyski startują ale obraz się nie pojawia. W biosie sprawdzałem i taktowanie było podkręcone (na starej pamięci) - więc ustawiłem na normalne - dalej to samo. Po wsadzeniu starej pamięci system odpalił się bez problemu - chociaż chciał sprawdzać wszystkie partycje na dysku. Czy to oznacza że pamięć jest niesprawna? Proszę o szybką odpowiedź ponieważ pamięć jest uzywana ale w aukcji jest napisane "Na pamięć udzielam miesięcznej gwarancji rozruchowej" oraz oczywiście że "pamięć jest sprawna". Może coś robie nie tak?
Moja konfiguracja sprzętowa:
GeForce 7600 GS, Pentium IV 2.8GHz (520J), 1024 DDR2-667 SDRAM, twardy Seagate ST3500320AS 500GB SATA, WinXP SP3, Płyta P5LD2-x/1333 i do tego zasilacz CHIEFTEC GPS-450AR-101A 450W