Zacznę od tego, że wcześniej miałem WinXP na dysku zainstalowany oczywiście podzielony na dwie partycje C i D.
Partycja C była systemową. Były na niej także zainstalowane nizbędne programy do funkcjonowania komputera.
Partycja D posiadała moje dokumenty, poprostu ważne dokumenty i nie tylko moje bo innych członków rodziny także.
Miałem także świetne pliki muzyczne typu Mp3. Wiele nieobejrzanych filmów i seriali. Był także FM11 i Robin Hood.
Chciałem zainstalować Viste na partycji C. Więc przed nieszczęściem zawsze wszystkie ważne dokumenty i programy zgrałem na partycję D żeby ich nie utracić.
Więc przygotowuję się do insalacji Visty z myślą, że sformatuje TYLKO PARTYCJĘ C. No to Vista instalowała się z taką myślą.
Po instalacji TRAGEDIA. Partycja D pusta !!
Sformatowało mi wszystko Proszę Was jak to odzyskać? Używam programu Recover My Files i wyszukuję wszystko po koleii.
Najpierw Mp3 w tej chwili wyszukuję przeszło 1godz i 20min znalazło 1245 plików.
Ale może znacie inne programy może bootowalne z CD gdzie można wejść do serca partycji i wyciągnąć te utracone czytaj (sformatowane) foldery, pliki, dokumenty?
Ogólnie rzecz biorąć to chiałbym odzyskać wszystko ale najwięcej zależy mi na utraconych dokumentach i muzyce