Hmm, czyli jeżeli zakupię jakieś urządzenie z WiFi i połączę się z siecią w domu, to będę mógł poprzez zwykłe udostępnianie plików w Windows 7 na przykład udostępnić pliki odtwarzaczowi

? O to właśnie mi chodziło, czy jest taka możliwość. Jeśli tak, to świetnie, z myślą o tym kupiłem router TP LINKa w standardzie N, do 300mb/s także nie powinno być problemów z .mkv w 1080p ;]
Btw. co do .mkv - gdy mam film, w którym jest kilka ścieżek dźwiękowych - czy takie odtwarzacze je obsługują? Np. domyślna jest angielska, a ja potrzebuję zmienić na polską ?
Czyli działa to na zasadzie zwykłej sieci? Urządzenia takie współpracują z udostępnianiem w Win7? Czy może trzeba jakiś dodatkowy soft ;]?
P.S.: Jeżeli możesz, poleć jakiś konkretny odtwarzacz od razu z WiFi ;] Ten, który podałeś jest fajny, aczkolwiek chciałbym mieć więcej opcji do rozważenia, no i może coś z wbudowanym Wifi;]
EDIT:
Stwierdziłem, że niekoniecznie potrzebuję Wifi, mam w planach kupić dysk przenośny więc i tak będę zgrywał pliki i odtwarzał przez USB :]
Zdecydowałem się zakupić ten --> http://allegro.pl/asus-o-play-full-hd-rmvb-mkv-divx-hdmi-napisy-pl-i1396156214.html
Czy jest OK ? Bez WiFi i czytnika kart, nie potrzebuję tego. Widzę, że odtwarza txt itp., powinien być ok