Otóż w zakładce "Ochrona sieci" jest tabela "zaufane" - mam rozumieć, że te "zaufane" są ściśle powiązane z zakładką "zaufana strefa" u góry ?
Co jeżeli dopuszczę programy do tej zaufanej strefy, a w niej mam zaznaczony tylko loopback. Czyli programy będą mogły wymieniać dane w obrębie mego hosta, to chyba jest bezpieczne ? wkońcu nie wychodzą poza sieć. Czy może się coś stać ?
W "zaufana strefa" mam jeszcze urządzenie "połączenie lokalne" i przypisany do niego wewnętrzny adres ip 10.0.2.0 z domyślną maską. Rozumiem, że to jest moja wewnętrzna sieć w której bramą i jedynym komputerem jest mój pc ?
Aha i przy konfigurowaniu filtrów w zakładce aplikacja , tabela Internet jest podzielona na przychodzące i wychodzące np. mam IE i dopuszczone tylko "wychodzące" . I teraz wysyłam w sieć prośbę o wyświetlenie jakiejś strony, powinienem dostać odpowiedź , ale powinna przecież zostać zablokowana, skoro mam zablokowany przychodzący ruch dla IE ?
Chyba, że wychodzące odpowiada za wysłanie zapytania i otrzymania odpowiedzi do tego zapytania a przychodzące tylko te, które same przychodzą z nikąd ?
Aha i jeszcze jedno pytanie, gdy mam włączonego kerio net zamula, bardzo. Czemu tak się dzieje?