Otóż nadszedł czas kiedy trzeba zacząć myśleć o wymianie pierwszego komputera i taki czas nastał u mnie. Mimo, że mój staruszek ma już 6 lat to trzyma się dobrze na obudowie, ale wiadomo, postęp technologiczny gna na łeb na szyję i nie ma co się oszukiwać - mój komputer to starożytność, a nawet prehistoria

Chciałem prosić was - tych, którzy się znają, abyście pomogli mi złożyć nowego komputerka.
Nacisk nakładam na tym, aby był szybki i niezawodny. Ze swoim staruszkiem miałem tylko jedną usterkę - wymiana nagrywarki na samy początku, a potem tylko organizacyjne sprawy takie jak: myszki, klawiaturki, monitor, głośniki, nagrywarki. Dokupiłem do niego tylko kość ramu - 512.
Szybki, niezawodny, taki który się nie tnie podczas uruchamiania drugiej aplikacji, taki abym mógł nagrywać płytę i normalnie surfować po necie.
Taki który sprosta wyzwaniom najnowszej grafice i który pozwoli mi się cieszyć nowymi grami na rynku, przez kolejne kilka lat.
Cena sugerowana sprzętu to mniej więcej coś w granicach 1500 do 1800 max.
Dodaję link do raportu sprzętu moje staruszka: http://www.przeklej.pl/plik/raport-htm-002b777k85a5
* nazwa procesora AMD Sempron(tm) 2500+
P.S Dodam, że w domu posiadam dysk twardy - Seagate Barracuda 7200.12 / SATA II / 1 TB / 32 Mb /
Lecz nie wiem czy jest na chodzie - zróbcie dwa założenia - 1) - nie działa, - 2) działa i wtedy można dołożyć więc pieniążków do innego podzespołu.
Pozdrawiam.