Zakupiłem nowy komputer PC.
Mam problem , w sklepie złożyli mi komputer zapytali się czy zainstalować system 30 dniowy Windows 7 64 bit ( posiadam 4 gb ramu ) zgodziłem się wszystko śmigało robili to przy swoim 17 calowym monitorze.
Wróciłem do domu podłączyłem komputer pod swój stary monitor LCD Belinea 15' pokazywał sie obraz plyty głównej potem bios a następnie "Out of Range" i tak wisiało caly czas.
Pomyśłalem ze zainstaluje od nowa Windows'a 7 i ustawie obraz pod monitor 15' a nie 17' i stąd ten problem , komputer bootuje płytę nagle "Out of range" , czekam 5 minut , nagle pojawia sie ładowania instalki , potem znów ten sam komunikat musze włączyc i wylaczyc monitor i naciskam instaluj system wszystko sie instaluje pierwsze otworzenie po wgraniu systemu wszystko w porzadku tylko rozdzielczość to 800x600 ekran nie wykryty , instaluje sterowniki z nvidi ( Ge Force GT 220 ) karzę mi uruchomić system ponownie akceptuje komunikat , pojawia sie bios i potem "Out of Range" i pojawia sie problem jak wcześniej , po wgraniu Windows XP również to samo też po resecie OUT OF RANGE i nic się nie da robić
W czym tkwi problem ? , musze nowszy monitor kupic ? karta tego nie obsluguje bo jest za nowa ?
Proszę o odpowiedzi , dziekuje !