Wynikł mi mały problem z komputerem. Nie, nie z moim na szczęście, to co w podpisie działa i buczy bez zastrzeżeń.
Syn od mojej koleżanki ma komputer - stary dość, ale do tej pory w miarę dobrze działający. Napisałem "do tej pory", ponieważ od pewnego czasu komputer zaczął sobie robić różne dziwne figle, typu brak reakcji na włączenie (trzeba było kilka razy włączać, pomagało czasem wyciągnięcie kabla zasilającego z gniazdka) , nie trzymanie ustawień przez BIOS (nawet po wymianie baterii na nową) i tym podobne.
Cóż, narzucił się jeden wniosek - płyta główna wybiera się na zasłużoną emeryturę. Czyli trzeba by kupić nową. Samą płytę, bo na wymianę całego komputera brak funduszy. No i tu jest mały problem - co kupić, żeby miało to ręce i nogi ?
W tej chwili mobo to ASUS A8N-SLI SE. Najprościej byłoby kupić taką samą płytę. Popatrzyłem oczywiście na Alledrogo, i faktycznie, są takie same płyty w ofercie. Tyle, że ceny wzięte z kosmosu, sprzedawcy pomylili chyba tą płytę główną ze skrzypcami Stradivariusa

W każdym razie potrzebowałbym jakiejś rozsądnej płyty głównej na socket 939, z pamięciami DDR i złączem PCI Express. W tej chwili jest tam Athlon 64 3800+, 2GB RAM DDR, karta graficzna GeForce 9600 GT, zasilacz Tagan 430W U15. Rozsądnej, czyli jak najlepszej jakościowo i raczej o jak najniższej cenie (wiem, że te dwie rzeczy się wzajemnie wykluczają, no ale..)
Czy możecie coś polecić ?