Hcrespo - Odinstaluj Daemon Tools/ Alcohol, wywal (wyłącz ) Nero Image Drive (tu być może potrzeba będzie reinstalacji do włączenia ponownie)
Dodatkowo w Menedżerze urządzeń:
Widok / pokaż ukryte urządzenia.
- odinstaluj wszystkie urządzenia w "Stacje dysków CD ROM-DVD"
Zrestartuj.
Po restarcie powinno Ci wykryć i poprawnie (z właściwą nazwą) zainstalować sprzęt.
Jeśli nadal są problemy - to samo, co wyżej, ale także w "Kontrolery SCSI i RAID".
Po restarcie najpierw zainstalowałbym sterowniki płyty głównej, później dopiero sprzętu.
Odinstalowałem Daemon Tools, Alkohola, całego Nero tak jak kazałeś.Jeśli chodzi o następny krok Widok... to nie odinstalowałem tych urządzeń bo ich tam nie ma w ogóle! Zrobiłem więc to z "Kontrolerami SCSI i RAID" Ssytem sam zainstalowałe je po restarcie ale bez efektów. Sterowników nie zainstaluje bo napędy nie działają.
JBC to tutaj możecie sobie poczytać jak zachowuje się mój komp.Może to Wam w czymś pomoże:
Mam AS Rock K7UPGRADE-600 nie działają mi na niej napędy CD i DVD działa mi USB, działa mi audio,karta graficzna, neo, wszystko podłączone do płyty głównej działa normalnie tylko nie te napędy.A jak podłaczam aparat to wykrywa nowe urządzenie i jak chce zainstalować sterowniki z neta to niby ich nie ma, lecz zanim miałem wirusa to były.I przy każdym podłączeniu sprzętu do USB lub innych gniazd wyskakuje komunikat 1"Znaleziono nowy sprzęt" 2"Sprzęt może nie działać poprawnie" czycoś takiego .Przy włączeniu komputera obydwa napedy wykrywa. Ostatnio miałem wirusa i usuwałem wszystko jak leci razem z wirusami. Nie wiem jakich mama szukac sterowników na necie, nazwa itd. sterowniki mama na płycie a co mi z tego jak zaden napęd nie działa, mam XP po włączeniu systemu i wejsciu w mój komputer nie ma ani jednego dysku, odinstalowałem Deamon Tools, Alkohola, całe Nero. Po prostu tak w windowsie nie czyta napedów a w biosie dziłają np. przy bootowaniu. Błagam pomocy.