Believer - odpowiedz DOKŁADNIE na moje pytanie.
Napisałeś, że masz płytę Gigabyte P35-S3G. Napisałeś też, że masz procesor Intel Pentium 1.8 GHz.
JAKI KONKRETNIE TO JEST PENTIUM? Pentium D? Celeron 400-430 ?
Według tej listy:
http://www.gigabyte.pl/products/mb/cpulist/ga-p35-s3g.html
płyta nie obsługuje procesorów PENTIUM 1.8 GHz - obsługuje działające z tym zegarem celerony, C2D i pentium dual core.
Co do sposobu włączenie płyty "na sucho" - instrukcja obsługi z powyższej stronki, wersja angielska (jeśli nie masz polskiej).
Na stronie 25 masz rysunek oznaczony 11) F_PANEL (Front panel header).
Bierzesz w rękę śrubokręt i dotykasz nim na UŁAMEK SEKUNDY piny oznaczone POWER SWITCH - tak, aby między nimi przepłynął prąd.
Rzecz jasna - robisz to PO SPRAWDZENIU, czy procesor jest obsługiwany, kiedy masz zainstalowane: procesor z wpiętym poprawnie wentylatorem (do gniazda CPU FAN), jedną kością pamięci, kartą graficzną i byle jakim dyskiem, poprawnie wpięte zasilanie (ze szczególnym zwróceniem uwagi JAKĄ wtyczkę wciskasz w gniazdo ATX_12V), podpiętym wyłącznie monitorem.
Jeśli na tym etapie, na suchej drewnianej podłodze zestaw nie odpali - prawdopodobnie to procesor jest denat - ale to wyjdzie dopiero wtedy, kiedy przetestujesz na pożyczonym, wspieranym przez płytę. I nie ma co kupować czegokolwiek ( według mnie ENLIGHT pociągnąłby kartę, chieftec robi to na pewno ) może poza USŁUGĄ złożenia komputera, bo coś mi się wydaje, że szczęścia nie masz.
Autor postu otrzymał pochwałę