witam dziś jak zwykle rano chce włączyć swój pc... no i włączam...coś dziwnie dysk buczy... nigdy sie tak nie zachowywał i tu nagle error treści: IDE DRIVES INSTALLATION ERROR FOR BEST RELIABILITY & PERFORMANCE, PLEASE THE STAND ALONE SLAVE DRIVE TO MASTER. SYTEM HALT... no i raz ze zbytnio tego nie kumał... ale znalazłem gdzies... zeby zmienic te zworki...ale kurde ja tego u siebie na dysku nie widze...

a gdzie indziej znalazłem zeby weyjac baterie z biosu czy jakos tak...no i wyjołem...cos tam inaczej zaczol pracowac... i mi wyswietla jakies dziwne komunikaty ale głównie: BOOT FAILURE INSERT BOOT DISKETTE IN A: PRESS ANY KEY WHEN READY a tera to juz niewiem...woła chyba jakas bootującą dyskietek... kturej nie posiadam

i cos wywala o jakims kodzie to już wogle.... a systemu postawic nie moge... zreszta czy wogle by poszło

no ale na C mam wiele waznych zeczy... w tym np ksiąrzke napisaną przez moją mame... wiec musze uratowac psc...i go odpalić

(
edit.
zaznaczam ze mam 1 dysk... i go nie wymontowywałem...wczoraj... ani jakos zle wyłączałem pc... wszystko jak zawsze normalnie
edit.
to buczenie to są takie klekotnięcia są w odstępie około 1sec... puszczane w serji po 10 potem odstep 3 sec i znowu... nalisczylem takich 3 i zrezygnowałem...