Przepraszam że umieszczam ten nowy temat choć jest on podobny do innych które czytałem , ale może to chodzi o zupełnie inną usterkę bo nikt wcześniej nie opisał podobnych sytuacji.
Może zacznę od tego iż kolega prosił mnie o naprawienie mu komputera, a więc poniżej opisuję problem który pojawia się po wciśnięciu włącznika komputera:
na początek pojawiają się standardowe okna systemowe itp
następnie odpala się okno z komunikatami aby włączyć "tryb awaryjny" lub " tryb awaryjny z wierszem poleceń" i "uruchom windows xp normalnie" i jeszcze pare innych komunikatów takich samych jak przy wciśnięciu podczas odpalania komputera klawisza F8.
próbowałem wszystkich komunikatów i zawsze włącza się standardowe skanowanie dysku to na niebieskim tle ,
ale po zeskanowaniu , i to we szystkich opcjach, komputer się wyłącza i ponownie odpala się i wszystko znowu od początku i tak w kółko i tak wkółko
próbowałem nawet wcisnąć przy odpalaniu klawisz "delete" aby wejść do biosa ale nie skutkuje pojawia się to co opisałem wyżej
wkładałem nawet do napędu płytkę instalacyjną windowsa ale jej nie widzi
proszę o pomoc może uda się naprawić bez sewisu - kolegę nie stać na takie koszta
z góry dzięki za pomoc
pozdrawiam