Mój konfig: Intel core2duo 8400, ram 2x2GB Adata 1066Mhz, ASUS gtx260 TOP, płyta główna Gigabyte GA-EP45 DS3R, zasilacz Chieftec 750W, dysk twardy SAMSUNG 750GB HD753LJ oraz Windows XP home SP3. Problem z moim komputerem zaczął się, gdy zainstalowałem nowe sterowniki do karty graficznej ze strony nvidii. Komputer standardowo poprosił mnie o ponowne uruchomienie komputera. Po restarcie zaczęły się problemy. Mianowicie komputer w czasie uruchamiania procesów zawiesza się. Mogę tylko ruszać myszką, klawiatura nie działa. Gdy nacisnę parę razy lewy przycisk myszki słyszę pojedynczy pisk PC Speakera i koniec. Nie mogę ruszać myszką, klawiatura nie działa, pozostaje tylko restart. Pomyślałem, że wejdę na tryb awaryjny i usunę nowe sterowniki to może coś naprawi. I tu przychodzi następny problem. Gdy włącza się komputer jedyne klawisze które działają to delete i F12 - reszta nie działa. Spróbowałem uruchomić tryb awaryjny w inny sposób... Gdy system ładował się dałem restart. Przy następnym uruchomieniu pojawiło się okienko z opcjami: tryb awaryjny, tryb awaryjny z wierszem poleceń(czy coś takiego), uruchom ostatnią działającą konfigurację i uruchom normalnie komputer, a czas odliczany jest od 30 sek. do 0 - chyba wszyscy wiedzą o jaki ekran mi chodzi. I tu klawiatura mi nie działa!!! Nie mogę pójść strzałką do góry by uruchomić tryb awaryjny, co więcej, nie działa także klawisz enter, więc by uruchomić system muszę poczekać te pół minuty. Tak jakby klawiatura była wyłączona akurat podczas tego ekranu. Klawiatura działa natomiast bez zarzutu w biosie. Mogę swobodnie się po nim poruszać. Działa także w samym windowsie na parę sekund przed 100% zwiechą( mogę wejść do menadżera zadań przez ctrl+alt+del ale to wszystko co mogę zrobić... I jestem w kropce. Nie wiem co robić. Logiczny wydaje się format, ale mam dane na dysku, których nie chce utracić. Czy to jest wina systemu, czy może sprzętu( zepsuła się karta graficzna, dysk lub płyta główna)? Dzisiaj pojadę do domu, gdzie mam drugi, starszy komp, zabiorę dysk ze sobą i zobaczę czy tam działa, ale chciałem też się kogoś poradzić. PS. Komputer jest nowy (ma może z 2 miesiące), na gwarancji. Wcześniej sprawował się idealnie.