na co dzień korzystam z publicznej sieci wifi, w której część osób aby zrobić komuś na złość lub poprawić swój internet korzysta z programu netcut w celu odcięcia połączenia. Taki problem spotyka również mnie od czasu do czasu, ostatnio częściej i chciałbym zabezpieczyć swój komputer przed takowymi atakami. Z tego co zdążyłem przeczytać na przeróżnych forach oraz stronach w internecie, na Windowsie XP rozwiązaniem było ustawienie komendą arp /s stałego ip, co na Windowsie 7 już nie działa. Korzystałem również z programu NetcutDefender, który został wypuszczony przez tą samą firmę, co rodzimy program Netcut - pokazuje on jedynie, że ktoś odcina mi internet, wyświetla jego ip oraz adres mac, natomiast nie chroni przed atakami. Innym rozwiązaniem opisywanym w internecie było zainstalowanie również u siebie Netcuta i zaznaczenie opcji Protect my computer - również i to zrobiłem, co nie przyniosło skutku. Chciałbym prosić o jakieś pomysły jak się zabezpieczyć skutecznie przed tym ustrojstwem.
Pozdrawiam.