przez NieWiem 27 Mar 2014, 10:05
No, nie tak do końca. Zmian między MBAM 1.75 a MBAM 2.0 weszło całkiem sporo. Nie wiem, czy opublikowali changeloga, ale z najważniejszych, o których wiem to:
- nowy interfejs
- wbudowany skaner antyrootkitowy (!)
- wbudowany serwis MBAM Chameleon (usługa umożliwiająca start programu w przypadku ciężkch infekcji blokujących pliki systemowe; co prawda jeszcze nie miałem okazji zaobserwować tego jak to dokładnie działa, więc głowy za to nie dam).
- poprawki wewnątrz samego silnika programu, zwłaszcza w obszarze heurystyki.
Jest jeszcze jedna, bardzo ważna i istotna rzecz związana z MBAM. Otóż ukazała się oficjalna informacja, że pomimo iż M$ przerywa wsparcie techniczne dla Windowsa XP, to MBAM będzie dalej dość mocno związany z XP ze względu na ogromną rzeszę użytkowników tego systemu, którzy używają Malwarebytes'.
1. Pomocy udzielam wyłącznie na licencji beerware!2. Jeśli nie odpowiadam od razu w temacie, to znaczy że mam życie poza internetem. Uszanuj mój dobrowolnie poświęcony czas i nie oczekuj wszystkiego natychmiast. Jeśli nie odpowiadam przez 48 godzin, przyślij PW.
STOP ++> trollom, dzieciom neostrady, emo, Forestom, kotożercom i nienawiści [ nie dotyczy wymienionych wcześniej ]