Witam. Nie dawno kupiłem nagrywarke SAMSUNG DVD z Light Scribe. Chciałem zrobić kopię płyty, wsadziłem najpierdw jedna płytę, jako źródło potem drugą żeby na nią nagrać. Ustawiłem szybkosc 16x no i płyta na 13% stanełą i ani rusz. Potem probowałem nagrywac innymi szybkosciami az w kacu z predkoscia 4x sie nagrywala - w szybszych plyta sie krecila ale laser nie nagrywal i pasek postepu stal. DLaczeog tak sie dzieje ? Plyte ta co nagrywalem mozna nagrywac z max szyb. 16x ale sie zacinała ? Dlaczego ? Czy wina płyty czy wina nowej nagrywarki? Moge ja jeszcze wymienic, wiec sie pytam czeog to wina.
Po segundo problemo:
Kupiłem specjalna plyte do nagrywania LS. Włozylem odwrotnie plyte, stworzylem projekt okladki i chcialem wypalic ale ie ma opcji w PLik-> Drukuj okladke LS w Nero 6. Dobra, wziolem sie za inny program czyli Sure Think CD ..... wersja 4. Stworzylem okladke i kliknolem drukuj, zaznaczylem Use LS i pisze zebym wlozyl plyte. Wkładałem kilka płyt spejalnych do LS i pisze ze dysk nie prawidłowy. Dlaczego? Zainstalwoalem najnowsze sterowniki z lightscribe.com ale nic wiecej. Co mam zrobic ?
Z góry dzięki za odpowiedzi