Aby całkowicie usunąć Windows Messenger z systemu Windows XP Professional,
należy wykonać następujące czynności:
1. Odszukaj plik SYSOC.INF, znajdujacy sie w katalogu <WINDOWS>INF
2. Odszukaj w nim wiersz, zawierający następujący wpis:msmsgs=msgrocm.dll,OcEntry,msmsgs.inf,hide,7
a następnie usuń z niego słowo HIDE, tak aby wyglądał on następująco:msmsgs=msgrocm.dll,OcEntry,msmsgs.inf,,7
3. Uruchom Panel Sterowania - Dodaj lub Usuń Programy - Dodaj/Usuń składniki Systemu Windows, a nastepnie odznacz obie opcje Windows Messenger.
MUTOPOMPKA napisał(a):A jak go odinstalowałeś?
HakerAs napisał(a):Mój problem polega na tym że od kiedy odinstalowałem Microsoft Messenger to moje GG nie chce sie włączyć(nie umie na "dostępny")wcześniej chodził prawie normalnie.Prawie normalnie to znaczy że czasami też nie chciał sie włączyć ale po paru próbach włączył sie a teraz po odinstalowaniu "nie chce mi sie włączyć".Czy to sprawa odinstalowanego Microsoft Messenger ??
fluid napisał(a):wina lezy po stronie serwera gg ktory nie wiedziec czemu ostatnio dosc czesto sprawia problemy z polaczeniem
HakerAs napisał(a):Czy serwer ten może "nie działać" już 2 dni??
HakerAs napisał(a):A idzie jakoś połączyć GG z tlenem??
fluid napisał(a):A idzie jakoś połączyć GG z tlenem??
fluid napisał(a):jak najbardziej
jezeli masz tlen to mozesz rozmawiac i z ludzmi z gg i z ludzmi z tlena
RufusFCB napisał(a):dwie ikonki tlena
Puma napisał(a):Coś tobie blokuje porty gg i tlen, nie widzę innego wytłumaczenia, sam mam odinstalowane microsoft messenger i gg działa
RufusFCB napisał(a):mogę gadać tylko na pasku koło zegara są dwie ikonki tlena !! czy można tę jedną jakoś wyłączyć ?
Tom@szek napisał(a):Aby całkowicie usunąć Windows Messenger z systemu Windows XP Professional,
należy wykonać następujące czynności:
1. Odszukaj plik SYSOC.INF, znajdujacy sie w katalogu <WINDOWS>INF
2. Odszukaj w nim wiersz, zawierający następujący wpis:
msmsgs=msgrocm.dll,OcEntry,msmsgs.inf,hide,7
a następnie usuń z niego słowo HIDE, tak aby wyglądał on następująco:
msmsgs=msgrocm.dll,OcEntry,msmsgs.inf,,7
3. Uruchom Panel Sterowania - Dodaj lub Usuń Programy - Dodaj/Usuń składniki Systemu Windows, a nastepnie odznacz obie opcje Windows Messenger.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości