Już od dobrego tygodnia planuje zakup laptopa. Gdy ostatnim razem na własna rękę wybierałem sprzęt, to skończyłem z kompem, który za swoją cenę mógł być 2 razy lepszy, więc tym razem chyba lepiej spytać się ekspertów

- ekran 13.3 cala
- w miarę dobry procesor
- 2 karty graficzne, w tym by ta lepsza była w stanie pociągnąć w miarę płynnie gry tak sprzed 3-4 lat
- przynajmniej te 7 godzin pracy na luzie
- napęd optyczny
- brak systemu operacyjnego (ten mam w ramach MSDNAA)
- dostępny (sporo jest modeli co mają tony recenzji w necie, a dostać ich w sklepach ani na allegro w zasadzie nie idzie)
- cena tak do ok 2200 zł
Trochę już poszperałem i oto najciekawsze modele jakie znalazłem:
- Asus U30JC - da się znaleźć w cenie poniżej 2000 zł z prockiem Intel Pentium P6100 i 2 GB RAMu, ale najczęściej brak ich na magazynie Asus U30JC-QX190D
- HP ProBook 4330s - i3 i 2 GB RAMu brzmi ciekawie, dość tani (ok 2000 zł), ale mam problem by znaleźć bez systemu. HP ProBook 4330s
- Dell Vostro 3350 - z tego co widzę to kozak i to za ok 2150 zł DELL Vostro V3350 SILVER 13,3''WLED_HD i3-2310M 3GB 320GB
Który z tych modeli uważacie za bardziej godny polecenia? A może macie jakieś własne propozycje? Jestem otwarty na sugestie i czekam na odpowiedź

BTW. Jeśli znacie jakieś dobre lapy 15 cali w podobnej cenie, to też fajnie, choć 13.3 wydaje się poręczniejszy.