przez tadek49 09 Mar 2010, 17:07
Moja karta graficzna ASUS EAH4350 producentem Chipsetu jest ATI.Gdy kliknę na ikonę ukazuje się Panel ATI Catalyst Control Center,tutaj są dwie możliwości Widok podstawowy i zaawansowany.W podstawowym są opcje:
Pulpit rozszerzony
Klonuj
Rozciąganie w poziomie
Na 32PFL5322 nie miałem żadnych problemów,w trybie podstawowym ustawiłem na klonowanie,obraz i głos był natychmiast.
Nie musiałem zmieniać żadnej rozdzielczości,ponieważ komputer ma rozdzielczość 1280x768 to i na telewizorze jest ta sama.Obraz jest idealny na całym ekranie.
W opcji podstawowej nie można zmienić rozdzielczości samego telewizora(jak zmienia się rozdzielczość to w komputerze i telewizorze razem),chociaż dopiero teraz przekonałem się,ze można i próbowałem różnych rozdzielczości,ale wszystko na nic się zdało,W zaawansowanych można zmieniać rozdzielczość osobno kompa i osobno telewizora,ale tylko w rozszerzonym pulpicie. Próbowałem wszystkich rozdzielczości i na żadnej nie uzyskałem stałego obrazu.Dlatego uważam,że nie ma sensu aktualizować sterowników.Chyba zrezygnuję z podłączenia tego telewizora.