1. Na kartę ABIT AN52 /nForce 520/ jaki procesor byłby w miarę dobry, oczywiście po przystępnej cenie? (zdaje sobie sprawę, że zostaną mi używane procki na allegro do kupienia)
2. Czy ABIT AN52 /nForce 520/ odpali procka na sockecie am2+ ? a jeśli tak, to czy da radę z phenomami? Troszeczkę googlowałem i wydawało mi się, że ludzie wypowiadali się trochę pochlebnie na temat tego socketu ich zdaniem płyty główne z am2 bez problemu odpalą procka am2+ po aktualizacji biosa i tym podobne. Nie będe szukać źródła, bo zawsze jeden mądrzejszy od drugiego, ale zaufam wam bo jeszcze na was sie nie przejechałem.
Zdaję sobie sprawę, że będe skończonym kretynem idąc dalej w ten socket, zamiast składać płytę główną, że wyrzucę pieniądze w błoto i tym podobne. Niestety, nie przewiduje w przyszłości wielkiego zastrzyku gotówki, a marzy mi się tylko pogranie w battlefielda trójkę bez lagów, gdyż turki walą RPG po ścianach chyba tylko specjalnie po to, żeby mój procek się wysypał a ja połamał palca na resecie na obudowie. Nie ma zmiłuj.
Wesołej kiełbasy, zdrowych spokojnych świąt i pozdrawiam serdecznie czekając na odzew.