Realtek RTL8168/8111 PCI-E Gigabit Ethernet NIC,
VIA Rhine III Fast Ethernet Adapter
Która lepsza do neta a która do lana, czy może nie ma to różnicy??
z góry dzięki pozdr....
multiplex napisał(a):Mam pytanie co do kart sieciowych czy jest jakaś różnica w podłączeniu tych 2 kart a to do neta a to do LANa??
Wady i zalety NAT
Korzystanie z Internetu poprzez NAT ma pewne wady:
nie można na własnym komputerze uruchomić serwera dostępnego w Internecie bez zmian wymagających interwencji administratora;
utrudnione korzystanie z sieci P2P i bezpośrednie wysyłanie plików.
Zaletą takiego systemu jest większe bezpieczeństwo komputerów znajdujących się za NAT-em.
LAN
Zalety
Do zalet sieci bezprzewodowych należy:
mobilność – końcówki mogą się przemieszczać
łatwość instalacji – nie trzeba kłaść przewodów
elastyczność – łatwe dokładanie nowych końcówek
zasięg – od kilku metrów (w budynkach) do kilkudziesięciu kilometrów
szybka rozbudowa i modyfikacja struktury sieci.
Wady
Nieczęsta kompatybilność rozwiązań różnych producentów
Poziom bezpieczeństwa niższy od rozwiązań przewodowych
Niska prędkość przesyłu danych
Zakłócenia sygnału sieci
multiplex napisał(a):Która lepsza do nata a która do lana, czy może nie ma to różnicy??
tm72 napisał(a):multiplex napisał(a):Mam pytanie co do kart sieciowych czy jest jakaś różnica w podłączeniu tych 2 kart a to do neta a to do LANa??
He he uśmiałem się ...
[code] Wady i zalety NAT
multiplex napisał(a):tm72 no komment co to twojego posta Confused
za pozostał serdecznie dziękuję
Dzi@dek napisał(a):Nie ma żadnej różnicy.
NIC - Network Interface Card) - karta rozszerzeń, która służy do przekształcania pakietów danych w sygnały, które są przesyłane w sieci komputerowej.
Każda karta NIC posiada własny, unikatowy w skali światowej adres fizyczny, znany jako adres MAC, przyporządkowany w momencie jej produkcji przez producenta, zazwyczaj umieszczony na stałe w jej pamięci ROM. W niektórych współczesnych kartach adres ten można jednak zmieniać.
Karta sieciowa pracuje tylko w jednym standardzie np. Ethernet. Nie może pracować w dwu standardach jednocześnie np. Ethernet i FDDI. Karty sieciowe, podobnie jak switche są elementami aktywnymi sieci Ethernet.
Realtek RTL8168/8111 PCI-E Gigabit Ethernet NIC,
czy
VIA Rhine III Fast Ethernet Adapter
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość