No właśnie tego się obawiałem ale nie wiem bo wcześniej jak konfigurowałem też miałem problemy. np. strony się nie otwierały bo nie mógł 2 komp pobrać adresów dns a skype oraz gg chodziło prawidłowo więc wpisałem sam dns i było ok. Komputer nie był włączany przez kilka dni i przestało działać. Dodam też że usunąłem sporo rejestrów z mojego kompa ale wydaje mi się że to akurat nie ma tu za dużo do rzeczy

Podam może ustawienia sieci może coś sknociłem
Komp 1 podłączony na stałe do netu przez wewnętrzną kartę Wi - Fi
- Kod: Zaznacz wszystko
IP 192.168.0.1
maska podsieci 255.255.255.0
bramka domyślna ---------------
dns 208.67.222.222
dns alternatywny 208.67.220.220
Komp 2 podłączony przez (skrętkę)
- Kod: Zaznacz wszystko
IP 192.168.0.2
maska 255.255.255.0
bramka domyślna 192.168.0.1
dns 208.67.222.222
dns alternatywny 208.67.220.220
Może ktoś się na tym lepiej zna i może źle są skonfigurowane adresy i występuje jakiś konflikt. Nie mam pojęcia czemu w moim kompie nie pobrało mi domyślnej bramki. Nie wiem jaką ustawić.
A no i zauważyłem jeszcze jeden symptom. Gdy nie wpiszę w żadnym kompie bramki domyślnej i włączę sieć przestaje działać internet na moim kompie
A no interent mam od firmy Medial-Net ale to i tak nic nie da bo to mała miejscowość i nie jest to jakaś znana firma. Wiem tyle że oni mają znowuż net od TPSY więc może to coś da. I tak powiem że za podłączenie 2 kompa do netu życzą sobie pare złoty za miesiąc nie wiem dokładnie ile ale nie opłaci mi się to bo do tej pory jakoś sobie radziłem i nic nie płaciłem

mam nadzieję że teraz też mi się jakoś uda.