Procesor: Core i7 2600K- czytałam, że i5 2500K ma identyczną lub podobną wydajność
I bardzo dobrze czytałaś. Do takich zastosowań bierz i5
Płyta gł: Asus P8P67 Pro ATX - nie mam zielonego pojęcia na ten temat
Więc bierz ASrock P67 PRO3, zawiera wszystko co przeciętnemu użytkownikowi potrzebne, z pewnością Tobie wystarczy

Grafika: GeForce GTX 560
Myślę że wykombinuje coś lepszego....
Oto zestaw ze sklepu
www.morele.net
1. Jak mówiłem płyta i procek w tym zestawie dobrze spełnią swoje role, a jak zachce Ci się OC to na standardowym chłodzeniu 4ghz powinnaś zrobić, a jak kupisz jakieś lepsze to ponad 4,5Ghz jest w zasięgu (u mnie 4,4Ghz bez żadnego problemu zrobiłem, podejrzewam że 5Ghz na mojej sztuce nie będzie problemem, ale nie sprawdzałem

Powyżej 4,5ghz ile pójdzie to już zależy od sztuki, ale na 4,5 można liczyć raczej zawsze

)
2. 4GB RAMu, chcesz to weź 8 (obojętnie jakie do 200zł max), ale RAM zawsze można dokupić

3. Dysk 500gb, sam mam takie dwa, spisują się znakomicie, szkoda że ceny dalej takie wysokie, bo ja na wakacjach za obecną cene tego dysku kupiłem dwa...
4. Standardowa nagrywarka
5. Jak mówiłem, lepsza grafika (dla jasność gtx560 jest słabszy od 560Ti, 560 to odpowiednik 6870, a 560Ti to odpowiednik 6950

) Na tej grafice spokojnie powinnaś pograć we wszystkie gry, jaki masz monitor jeszcze mi powiedz?
6. Zasilacz zbudowany z dobrych podzespołów, cichy i stabilny
7. Obudowa, nie każdemu się podoba, chcesz możesz wziąć inną

Ta jest rewelacyjna jeśli chodzi o funkcjonalność, w tej cenie, pod tym względem lepszej nie znajdziesz
i5 6600K @ ? || Prolimatech Megahalems + 2x Enermax Magma Advanced 120mm || Asus Maximus Ranger VIII || 2x4GB G.Skill RipjawsV 2400Mhz Cl15 @ ? || Chwilowy brak GPU || Crucial MX100 256GB || Corsair RM650 || Phanteks Enthoo Pro M + 3x Enermax Magma Advanced 120mm + 2x Corsair AF120 QE || Gigabyte Force K7 || Razer Deathadder Chroma || Samsung T23B350 || Playstation 4 500GB || Microlab FC530 || Lenovo Y580 + Plextor M5S 128GB || HTC One M7