Komputer sie wiesza podczas użytkowania. Tak mniej wiecej co 30 -60min.
Objawia się to zatrzymaniem pracy windowsa, muza lub film przestaje grac, w glosnikach slychac tylko takie buczenie (jakby ostatni dzwiek byl odtwarzany w petli - oceniam to na 50hz moze 40), jesli nic nie grało głosniki milczą,
Jesli cos sciagalem - przerywa sie, mam program Advanced System Care a na pulpicie okieno w ktorym monitoruje uzycie procka, dysku i pamieci - wykresy zatrzymuja sie. No ogolnie jak pisalem winda staje.

Jesli myszka lub klawiatura jest podlaczona pod usb - klikanie nic nie pomaga, jesli przez przejsciówke do ps2 to poruszenie myszka, lub nacisniecie dowolnego klawisza odblokowuje wszystko i komputer dziala normalnie, muza zaczyna grac, wykresy uzycia procka itd ruszaja.
Dyski sprawdzony programem HD Tune
Pamiec MemTestem
plyta: Foxconn 945G7AD
procek: Core 2 Duo E4500
pamiec: 1 kosc 2gb
2 kosc 512mb
Grafika: zintegrowana
Dyski: ata100 ST 20gb (2 partycje, jedna 4gb przeznaczona na plik wymiany)
IDE (znaczy tez ata100) 149gb (2 partycje, na jednej system 48gb - 13 gb wolne na dysku)
zawieszanie już było przed tym jak dołozyłem kosc 512mb - zrobiłem test i odpalilem kompa na tej 512 wyjawszy wczesniej 2gb ale tak mulil ze nie sprawdzilem czy sie zacina. Nie - nie mam od kogo pozyczyc takiej ddr2 do podmiany na chwile aby sprawdzic - wszyscy znajomi jada na lapkach.
niedawno tez zrobiłem partycje do pliku wymiany - też to nie pomogło.
Jakieś sugestie, podpowiedzi?