A więc tak, posiadam komputer della, z płytą główną Foxconn N15235, problem polega na tym że kiedy mam podłączonego pendrive, i włączam komputer to zawiesza się ekran na logu Dell i wczytywaniu bisu... i tak może stać w nieskończoność i co bym nie próbował zrobić to i tak i muszę wyłączyć komputer za pomocą przyciśnięcia przycisku power, nawet jak ekran się zawiesi i wyciągnę pendrive to i tak to nic nie daje ponieważ komputer nadal jest zawieszony. ..Kiedy nie mam podłączonego pendrive do komputera ale myszkę i klawiaturę na USB komputer włącza się bez problemu, i pamiętam jak był na nim system zainstalowany (teraz nie ma ponieważ jest inny dysk) to pendrive po załadowaniu systemu normalnie odczytywał. Kiedy uruchomię komputer bez pendrive i wybiorę ekran bootowania i włożę pendrive to automatycznie się zawiesza system jak wyciągnę pendrive to nadal jest zawieszony wiec znów hardresset. Co mam zrobić aby komputer uruchamiał się z podłączonym pendrive, ponieważ muszę zainstalować system z pendrive , ponieważ nie mam ani stacji dysków w tym modelu biurowym , ani stacji dyskietek (aby wgrać bios).
Próbowałem :
-instalować z płyty ale się zacinał ( uważam że pożyczony napęd usb był uszkodzony , i więcej nie mam jak pożyczyć a kupować mi się nie opłaca)
-przełożyłem dysk do 2 jednostki i zainstalowałem win 7 z pendrive , instalacja przebiegła pomyślnie, potem przełożyłem dysk do 1 jednostki (oryginalnej) , efekt artefakty w normalnym trybie, bluescreen w awaryjnym, podczas naprawy systemu - brak możliwości (wyślij błąd do microsoftu /nie wysyłaj)
-próbowałem na 4 innych pendrive, jak i pod każdym wejściem USB i nic.
-ustawienie w biosie 1 urządzenie bootowania HDD, z podłączonym pendrive i nadal ten sam problem
-hard reset biosu( za pomocą zworek ) nie pomaga , nadal występuje problem.
Proszę o jak najszybszą pomoc ponieważ klientka mi głowę suszy, a ja już nie mam pomysłów.