Chodzi o to żeby ten komp był dobry przez kolejne 3 lata

Czekamy na propozycje PZDR

cinek383 napisał(a):podoba mi się twój zestaw może jakieś inne propozycje
 np 2x160 GB polączone w maciez RAID 0
 np 2x160 GB polączone w maciez RAID 0  Jest do duzo bardziej wydajne rozwiazanie a tylko 100 zł drozsze od jednego dysku 320 GB
 Jest do duzo bardziej wydajne rozwiazanie a tylko 100 zł drozsze od jednego dysku 320 GB 
lance87 widze że z kartą graficzną zaszalałeś
 sam mam i powiem ze nowy colin dziala na ultra detail
 sam mam i powiem ze nowy colin dziala na ultra detail 

kajtekjr napisał(a):zainwestowalbym w 2 dyski twardenp 2x160 GB polączone w maciez RAID 0
est do duzo bardziej wydajne rozwiazanie a tylko 100 zł drozsze od jednego dysku 320 GB

kajtekjr napisał(a):Bardzo dobra karta graficznasam mam i powiem ze nowy colin dziala na ultra detail
 Gwoli ścisłości, masz wersję 320MB, a ja zaproponowałem 640MB, a więc w rozdziałkach większych od 1280x1024 dość sporo wydajniejsza i ponoć w DX10 też ma być lepsza... Pozdro
 Gwoli ścisłości, masz wersję 320MB, a ja zaproponowałem 640MB, a więc w rozdziałkach większych od 1280x1024 dość sporo wydajniejsza i ponoć w DX10 też ma być lepsza... Pozdro 

lance87 napisał(a):Gwoli ścisłości, masz wersję 320MB, a ja zaproponowałem 640MB, a więc w rozdziałkach większych od 1280x1024 dość sporo wydajniejsza
 I wlasnie dlatego nie oplaca sie kupowac wersji 640 MB
 I wlasnie dlatego nie oplaca sie kupowac wersji 640 MB  IMO szkoda pieniedzy
 IMO szkoda pieniedzy 

cinek383 napisał(a):zanim wymyślą coś nowego ?

Tak (przynajmniej mi) wydaje się, że jak kupujesz kompa (samą budę) za ponad 3-4tys. to spokojnie możesz wymieniać go po 3-4latach, więc ten nawet i z 5 lat będzie jeszcze "dobry". Tym bardziej, że co na forum zostało dostrzeżone, podzespoły nie rozwijają się aż tak szybko - dobitny przykład to różnica wydajności DDR2 i DDR
 Tak (przynajmniej mi) wydaje się, że jak kupujesz kompa (samą budę) za ponad 3-4tys. to spokojnie możesz wymieniać go po 3-4latach, więc ten nawet i z 5 lat będzie jeszcze "dobry". Tym bardziej, że co na forum zostało dostrzeżone, podzespoły nie rozwijają się aż tak szybko - dobitny przykład to różnica wydajności DDR2 i DDR 

lance87 napisał(a):podzespoły nie rozwijają się aż tak szybko

chodz bardzo mi się podoba
 chodz bardzo mi się podoba 

cinek383 napisał(a):Jeśli ktoś coś chce dodać do zestawu Lance87 to prosze bardzo

kajtekjr napisał(a):Na grudzien 2007 planowana jest premiera pamieci ram DDR3 wiec na bank kilka nowych rzeczy wyjdzie..
 Na razie wszyscy producenci korzystają z tych samych układów
 Na razie wszyscy producenci korzystają z tych samych układów  Róznica w stosunku do szybkich pamięci ddr2 jest niemal niezauważalna. Może pojawienie się ddr3 1333mhz da jakiś większy przyrost wydajności.
 Róznica w stosunku do szybkich pamięci ddr2 jest niemal niezauważalna. Może pojawienie się ddr3 1333mhz da jakiś większy przyrost wydajności.

Lecter napisał(a):Pamięci ddr3 1066mhz już są

Powróć do Modernizacje, zakup sprzętu komputerowego i RTV
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości