monitor mam [ponoc tez kupilam okropny, ale o tym nie ma co juz dyskutowac] jest.
chce bude do 2500zl.
procek bezapelacyjnie i5 2500k(800plnow). komputer potrzebuje w miare do obrobki zdjec, nie jestem zawodowym fotografem, grafikiem etc, wiec nie potrzebuje tez nie wiadomo czego.
a wiec lecimy:
plyta glowna chcialam GIGABYTE GA-P67A-D3-B3(300pln), zostalam zjechana i kaza mi kupic GIGABYTE GA-Z68XP-UD3P(600). a ona jest 2 razy drozsza! no ludzie bez przesady, czy ktos moze mi wybrac plytke do 4stow? ;/
chcialam dysk 1TB WD Black(500pln), zjechali mnie, a po co Ci, bierz Greena(370pln). hmmm mialam zla opinie na jego temat. co sadzicie?
grafa.. moja pierwsza rozsterka, ktora zamienila w ich ciag. chcialam Gainward GT430 1024MB 128bit(220pln), a karza mi brac Gainward GTS450 1024MB 128bit(400pln). cena znow 2 raz wieksza. hm tak na prawde przeciez nie bede potrzebowac dobrej karty do fotoszopa nie? a moze sie myle?
biore 2x4Gb ram Corsair Vengeance(190pln). jesli ktos mi powie, ze to szit, to ewidentnie sie obraze.
do tego nooo buda, myszka, klawiatura, wifi czyli kolo 250-300zl.
zasilacz dostane nowke, wiec choc o to sie nie martwie:D (chieftec 600W)
czy ktos mi moze pomoc? bo to wszystko niestety przekracza moj budzet i jestem khem khem zdenerwowana, ej no nie wydam 2,8k. no chyba, ze znajde tu dobroczynce, ktory mi da 3 stowy :]
pozdrawiam!
ps/ ejjj a moze jakas uzywana grafa?