Vilki napisał(a):Czy ten PALIT GT430 jest słabszy od Radeona (HD 6850) proponowanego wcześniej?
Ten GT430 nawet nie umywa się do tego Radeona. Tych karta nawet razem w testach nie znajdziesz, tak jest słaba.
Vilki napisał(a):W pewnym sklepie pojnformowano mnie, że płyty z wcześniejszych zestawów są, że tak powiem stare
gratuluje wyboru sklepu. Płyta w zestawie z Intelem (MSI H67MA-E35), który podałem miała premierę w marcu i jest to następna generacja po sockecie 1156, który proponują ci "znawcy" ze sklepu. Zaś MSI 870-G45, którą podałem w zestawie AMD w grudniu i będzie obsługiwać procesory, których jeszcze nie ma na rynku.
ASUS P7H55-M/USB3 widzę, że premierę miał we wrześniu, ale tylko dlatego, że dodali USB3. Sama płyta premierę miała jeszcze wcześniej.
Vilki napisał(a):a radeon mocno się grzeje
Nie bardziej niż Geforce'y. Musi się grzać, jak to wydajna karta graficzna. Co nie oznacza, że się przegrzewa, czy utrzymuje temperaturę 80*C.
Vilki napisał(a):AMD phenom też starocie?
i3 540 to też już staroć.
No i na koniec ten zasilacz Xilence. Zero zabezpieczeń, mała moc, niemarkowy - dobry do zasilania lampek na choince.
Vilki napisał(a):Proszę o odpowiedź, co z tym fantem zrobic...
Kupic któryś z zestawów zaproponowanych przeze mnie. Ewentualnie możesz wymienić Tego Radeona na
Palit GeForce GTX 460 Sonic 1GB DDR5 599zł, ale pobiera więcej prądu i wydziela więcej ciepła, a jego wydajność jest podoba, więc według mnie sie nie opłaca.
Panowie ze sklepu widza, że się kompletnie na tym nie znasz i wciskają ci straszny kity