Mam problem z którym nie jestem wstanie sam sobie poradzić.
Pewnego razu włączam komputer i wyskoczył błąd:
Reboot ans Select proper Boot device or Inster Boot Media in selected Boob device and press a key.
Poszperałem i zrobiłem w ten sposób - w BIOSie wszedłem w dvice bost priority zmieniłem 1st boot device na hdd.
Do tego pozmieniałem złącza łączące płytę główną z dyskiem twardym, wymieniłem baterię(data czasem się w BIOSie sama zmienia, ale reszta konfiguracji zostaje - te z tym hdd o którym pisałem wyżej).
To nic, komputer walczy dalej. Co jakiś czas wyskakuje Overclocking failed! Please enter Setup to re-configure your system.
Wszedłem znowu w BIOS - JumperFree Configuration i przełączyłem Ai Overclocking z Auto na Standard, na razie chyba nie wyskakiwało znowu.
Komputer jedna nie włącza się... Włącz się, do momentu aż wyskakuje komunikat jak ma być włączony - tryb awaryjny, z wierszem poleceń, normalnie, czy z ostatnimi działającymi ustawieniam. Obojętnie co wybiorę włącza się od nowa do tego samego momentu.
Dodam, że przed pierwszym pojawieniem się błędu ^ nie zmieniałem dosłownie niczego. Niczego nie wgrywałem, nei zmieniałem ustawień ani sprzętu. Bateria i kable z dysku twardego zmienione. Nawet podłączając inny dysk twardy nic się nie zmienia.
PS> kondensatory nie wyglądają na uszkodzone