Jeśli chodzi o klawiaturę to od siebie polecę
LOGITECH ULTRAX PREMIUM - w skrócie: cicha, zgrabna (chociaż posiada 6 przycisków multimedialnych to zajmuje naprawdę mało miejsca), 3 lata gwarancji, 2 wersje kolorystyczne dla estetów
Słuchawki CAL! - zgadzam się - bardzo dobra jakość dźwięku (a świadczy o tym mój przypadek, kupiłem je 2 lata temu za 130zł, w międzyczasie kiedy stały się tak popularne wśród audiofili kosztowały ponad 300zł

, teraz ok. 170zł, a ja sprzedałem je 3 miesiące temu za 150zł czyli drożej niż kupiłem i te 2 lata użytkowałem

- ale warte swojej ceny na pewno.
Mikrofonu osobno Ci nie polecę bo osobiście mam go razem z moimi nowymi słuchawkami -
CREATIVE FATAL1TY GAMING - może Cię zainteresują. Jakość dźwięku jest w nich oczywiście słabsza niż w CAL! ale bardzo dobrze sprawdza się odłączany mikrofon, którego jakość jak na granie po multi i Skype jest moim zdaniem zadowalająca (nie wiem do czego będą Ci służyć słuchawki, więc sam zdecydujesz). Aha te słuchafony są w wersji USB (nieco droższa) i MiniJack.
Podkładki osobiście nie mam, ale o tej którą wybrałeś słyszałem dużo ciepłych słów