Aby sprawdzic jak bedzie sciagal pliki wyszukalem takie torenty, ktore maja najwiecej zrodel i uruchomilem transfer... Na poczatku mialem problemy z niskim ratio i z NAT-em (czyli chyba standart) Po uporaniu sie z Nat-em transfer byl zadowalajacy. Nadal mialem niskie Ratio (ale to z tego co wyczytalem to wynik zbyt malej ilosci wysylanych torentow). Zadbalem o stworzenie nowych torrentow i ratio skoczylo w gore...
Od kilku dni transfer jest dramatycznie slaby mimo, ze wszystkie trzy koleczka na dole swieca sie na zielono... "Buzki" przy sciaganych torrentach caly czas swieca sie na zolto (przyczyna tego podobno ma byc problem z NAT-em) ale ja problemu z NAT-em nie mam bo swieci sie na zielono...
tak wiec pytania brzmia:
1.Co moze byc przyczyna takiego stanu rzeczy ??
2.Czy wplyw na to moze miec mala ilosc miejsca na dysku ??? (niecale 3GB)
3. Co zrobic aby problem zniknal

I jeszcze jeden problem. Rozpoczalem sciagac torrent o wielkosci ponad 3GB. Azerus sciagnal nieco ponad 1GB i torrent zniknal z okna (tak jakby zostal sciagniety do konca). Tzn. zawartosc katalogu jest w docelowym katalogu sciagnietych plikow ale torrent przestal sciagac...
Co moglbym zrobic aby niejako wznowic sciaganie tego torenta od stanu na jakim sie zatrzymal ??? Pytam poniewaz gdy uruchomilem jeszcze raz torrent to zaczal sciagac od poczatku i nie wykryl ze ma juz ponad 1GB nasciagane... Chyba, ze wykryl a ja o tym nie wiem... W kazdym razie w oknie jest informacja ze sciagnal raptem kilka procent...
Z gory dziekuje za pomoc...
edit:
i jeszcze jedna sprawa.. Czy Azerus zawsze tak bardzo obciaza system ?? Komp cholernie muli podczas pracy tego programu...