otoz mam kilka pytan odnosnie tej stronki, mianowicie jak ja mam tam coś wysyłać, bo żeby coś ściagac musze też sporo wysyłać, muszę mieć duzy jakiś wspołczynnik Ratio o co kaman, jakies są odliczania 49h zanim bedę mógł coś zassac wtf ? /
~Darius napisał(a):Pobierasz sobie 1ednego RAR'a z pliku który dużo osób pobiera i zostaw kompa na noc i niech sobie wysyła
Jest to wskaźnik który pokazuje czy się dzielimy danymi które ściagamy. Jest to stosunek danych wysłanych do pobranych np pobraliśmy 100 Mb a wysłaliśmy 60 Mb więc ratio wynosi 0,600 czyli należy jeszcze wysłać 40 Mb gdyż ratio powinno wynosić minimum 1,000.
Jak podnieść ratio ?
Należy pobrać torrent w całości 100%. Wtedy torrent zostanie przeniesiony do dolnej tabelki i będzie seedowany tzn wysyłany. Jedną z kolumn jest ratio które ma osiągnąć 1,000. Aby ratio rosło należy spełnić jeden warunek. Nie wolno ściągać następnego torrenta przed wysłaniem tego pobranego bo to obniża ratio.
Najpopularniejsze łącza w polsce mają ściąganie większe niż wysyłanie dlatego nie należy ściągać torrentów bez przerwy. Sieci torrent nie interesuje jakie mamy łącze tylko to jakie mamy ratio.
Czym grozi niskie ratio ?
mozesz miec problem z pobieraniem.. zostaniesz zbanowany na trackerze, przez uzytkowników i nie bedziesz mógl pobierac albo bedziesz pobieral powoli.
Poza tym to my użytkownicy decydujemy czy sieć będzie istnieć. Żebyśmy mogli coś ściągnąć to ktoś musi to wysyłać czyli dzielić się więc skoro ktoś się z nami podzielił to my też powinniśmy , prawda ?
Malizia napisał(a):duzy jakiś wspołczynnik Ratio o co kaman
WTF? Ano musisz czekac, gdyż jak wyżej napisałem masz małe ratio, i przez to system serwisu "nagradza" Ciebie.Malizia napisał(a):jakies są odliczania 49h zanim bedę mógł coś zassac wtf
Malizia napisał(a):a jak mam coś spróbowac upnąć...
można jasniej, bo nigdy nie uzywamlem torrentow..
kajtekjr napisał(a):Musisz miec cos sciagniete w calosci...
Anihilator napisał(a):Ps. chodzi tu o wystawianie nowych torrentów , upewniaj sie co wystawiasz, ze jest to cos co ludzie beda sciagac napewno
MUTOPOMPKA napisał(a):niezupełnie. Z chwilą, gdy podpinasz się do trackera i zaczynasz ściągać u Ciebie znajdują się paczki (części). Gdy ściągniesz już choćby 1 część a inny klient zażąda zapytania o tę część zaczynasz już proces uploadu. Więc czy masz 100%, 50 czy 1% już zaczynasz wysyłać (mowa tu oczywiście uploadowania pod warunkiem, że ktoś inny zechce pobrać daną paczkę).
Anihilator napisał(a):Zatem to ci sie moze przydac
Ratio: 1.536 Uploaded: 95.77 GB Downloaded: 62.37 GB Slots: Unlimited slots
kajtekjr napisał(a):ale najlepiej sie nabija ratio jak masz cos w calosci...
Ratio: 3.871 Wysłano: 167.92 GB Pobrano: 43.38 GB
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 57 gości