przez Alex51 18 Lut 2006, 11:55
Zgadzam się z przedmówcami, ale oprócz dodania do rejestru snode2.reg, należy jeszcze zmienić uastawienia kazy. Ważne jest aby po dodaniu snode2.reg zrestartować komputer.
Po ponownym uruchomieniu uruchom Kazaa Lite Revolution, wejdź w menu Ustawienia => Opcje Kazaa Lite Rewolucja, zakładka: Zaawansowane opcje i tam zaznacz opcję: "Pokaż prawdziwy udział w sesji pobierań". Pozostałe opcje pozostaw niezaznaczone, wyjdź z Kazaa Lite Revolution, a po chwili znowu ją uruchom.
Bardzo możliwe jest, że wyszukiwanie w kazie może blokować firewall. Szczególnie wredny jest w tym względzie najnowszy Kerio, już pod nazwą Sunbelt Personal Firewall 4.2.3, który uparcie każe raportować wszystkie, groźne jego zdaniem, połączenia. Ja wróciłem do starszej wersji Kerio Personal Firewall 4.0.16, która mi służy wiernie od chyba 2 lat, ale może nie umiałem poprawnie ustawić tej nowszej:) wszystko możliwe.
[ Dodano: Dzisiaj o 9:58 ]
zapomniałem pogratulować Lukeshowi, którego należy docenić za wstawienie linku do pliku snode2.reg. Można go faktycznie pobierać ze wskazanego przez niego adresu, bo inne z którymi możecie się spotkać na forum są nieaktualne, albo zablokowane przez użytkowników.