Witam wszystkich.Moj pierwszy post na tym forum.Spedzilem przy kompie chyba dobre 10 godzin czytajac o kartach graficznych...prawie juz bylem pewny wyboru gdy nagle sprowadzono mnie na ziemie: A CO Z ZASILACZEM?No wlasnie mialem kupic najpierw radka 9550..powiedzieli mi ze nie jest taki super a ja chce karte ktora starczy mi na kilka ladnych lat.. ok to moze GALAXY GF 6800XT 128MB ? Tak to jest to!Lecz moj caly komp ma jakies 4-5 lat i nie wiem czy karta podejdzie z zasilaczem.Nie wiem jak wam powiedziec jaki mam zasilacz bo na naklejce z przodzie nie widzialem ile ma mocy w "W" tylko jakas glupia tabelka.Mam zasilacz firmy MEGABAJT.Poradzilem sie kolegi i mowil ze ta firma nie robi zasilaczy wyzszych niz 300 W i mysli ze mam cos wlasnie kolo tego.Teraz sprobuje wam przdstawic ta tabekle:
AC~| 115/230 V| 8/4A | 60/50 Hz
I/P |
DC = | +3.3 V | +5V | +12V | -12V | -5V | +5VSB |
O/P ----| 28A | 30A | 15A | 0.8A | 0.3A ||| 2A |
Ów kolega mowil ze jest bardzo duze ryzyko ze nei tylko zasilacz sie spali ale i caly komp.Co wy o tym myslicie?Czy moge spokojnei kupic GF 6800XT czy nawet o tym nie myslec?Dobry zasilacz kosztuje okolo 100 zl a ja na sama karte bede jeszcze zbieral kilka miesiecy T_T.Blagam o odpowiedzi i z gory dziekuje.mam nadzieje ze tabelka jest w miare czytelna:P.
Pozdrawiam.