~Giggs~ napisał(a):65 st.C czy to powod do obaw, czy moja temp nie jest za wysoka?
maksymalna dopuszczalna temperatura rdzenia Athlona XP 2200+ może sięgnąć co najwyżej 85° Celsjusza, zamiast 90° (dla rdzenia Palomino). Poza tym, AMD zaleca stosowanie miedzi, jako jedynego materiału kontaktowego pomiędzy rdzeniem procesora a radiatorem. W porównaniu do aluminium, miedź oferuje ponad o połowę lepsze przewodnictwo termiczne, tak więc zdaje się być idealnym materiałem dla wymagających konstrukcji.
Amistad18 napisał(a):1. otwierasz obudowę i albo ( lecisz do sklepu i kupujesz ) sprężone powietrze albo odkurzacz i pędzelek ... i dokładnie czyścisz cały kurz w komputerze, włącznie z odkręceniem wentylatora z procesora i dokładnym przeczyszczeniem radiatora ...
2. radził bym przy takiej temperaturze także zostawić otwartą obudowę i komputer wyjąć z np. konta bezpośrednio na pustą przestrzeń
3. można też otworzyć okno jak jest w pokoju dość gorąco ( na noc tym bardziej )
4. dobrym pomysłem by też było zamontowanie wiatraka który by wiał na podzespoły ....
teraz nawet ok 70st osiaga ,wiec do ok 80st temp moze byc??
Amistad18 napisał(a):w stresie czy przy normalnej pracy?
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości