panie
detektyw .... On się chciał dowiedzieć jak odpalić bootowanie z dysku twardego.Ten sposób pewnie wiedział (moge się mylić nie jestem wróżką

).To był taki mały Off-Top.Wracając do tematu nie wiem jak to jest w biosach od Phoenixa,ale w
American Megatrends czy
AMI (nie pamiętam) jest kilka opcji bootowania.CD-ROM,IDE-0,IDE-1,IDE-2 itp. oraz FLOOPY i jakieś tam jeszcze.O ile się nie myle trzeba było wybrać odpowiedni IDE.Ale na tym dysku z,którego miałeś instalować Windowsa miał być tylko on (nie pamiętam czy obraz czy zwykłe pliki).Ale nie preferuję takiej metody.Albo wkładasz wypaloną płytę z systemem (bootowalna) do napedu i ustawiasz w biosie bootowanie z napedu CD jako pierwsze,albo wkładasz zwykłą płytę z nagranymi plikami od windowsa,wkładasz dyskietkę startową od win98 (taka proponuje),ustawiasz bootowanie z napędu dyskietek,wybierasz "Uruchom z obsługą CD-ROMu (może być czasami jakaś inna,ale podobna nazwa) i wpisujesz: X:\i386\winnt.exe (gdzie X to litera twojego napędu)(wówczas partycja na,która ma być instalowany system musi być w systemie plików FAT32.To wszystko.Powinnien odpalić się instalator.
P.S Właśnie mi się przypomniało jak to zrobic

Zainstalować Windowsa XP z dysku.Wkładasz dyskietkę do napędu dyskietek,ustawiasz bootowanie z napędu dyskietek i wybierasz opcję "Uruchom bez obsługi CD-ROMu (może być czasami jakaś inna,ale podobna nazwa).Wpisujesz takie polecenie:
X:\ścieżka do plików windowsa\i386\winnt.exe (gdzie X to litera partycji,na kótrej znajdują się pliki Windowsa)
Ale muszą być spełnione następujące wymaganie:
- partycja na,która instalujesz system i partycja z,której instalujesz system - muszą być w systemie plików FAT32.
- na dysku muszą być
PLIKI od Windowsa,
NIE obraz.
U mnie by to wyglądało tak:
E:\Windows XP\i386\winnt.exe
Jak wszystko dobrze zrobisz powinnien odpalić się instalator.To wszystko
POZDRAWIAM!Autor postu otrzymał pochwałę