Mam zamiar przetestować jako nie jedyny W7 [64 bit], ale na tej drodze napotkałem problem z instalacją tego systemu.
Oczywiście pobrałem W7 z Microsoft.com, obraz płyty nagrałem na płytce, ustawiłem w Biosie botowanie jak należy, a płyta się zbotowała.
Wszystko wyglądało na to iż instalacja przebiegnie bez żadnych problemów, ale gdy kliknąłem na "Instal now", potem zgodziłem się na regulamin który obowiązywał instalując W7 przyszedł czas na
wybór partycji, gdzie Windows miałby być zainstalowany, ale tu jest już problem z którym sobie nie mogę poradzić, Instalator w ogóle nie pokazywał w jaki sposób mój dysk jest podzielony ani jego samego bez podziału, tylko ukazał się komunikat abym podał lokalizację sterowników dla dysku twardego, a ja takich sterowników nie posiadam wiec nie mogłem kontynuować instalacji W7. I na koniec chciałbym dodać, że mam zainstalowane Windows Vista Home Basic 32 bit. [Polecono mnie abym zmienił tryb dysku z IDE na AHCI ale takiego trybu w ogóle nie było w ustawieniach twardziela]
A mój sprzęt to:
Płyta główna: Asus P5KC
Procesor: Intel Core 2 Quad CPU Q9300 2.50Ghz
Pamięć RAM: Kingston 2x 2GB [800Mhz]
Karta Grafiki: Ge-force 9600GT 256bit, 1GB DDR3
HDD: Barracuda 500GB ST35003220AS
Napęd: Asus DRW-2014L1 ATA
Za wszelkie odpowiedzi z góry dziękuję.