Dokładnie miesiąc temu zwracałem się do Państwa z prośbą o pomoc w usunięciu wirusa awardhotspot! Uzyskałem wtedy bardzo profesjonalną pomoc i wszystko było ok aż do wczoraj!
teraz sprawa wygląda u mnie tak że po otwarciu mozilli wchodząc np na allegro po chwili otwiera mi się w nowym oknie jakaś paskudna reklama , i oczywiście na przykładowej stronie allegro wszystkie objawy jak przy wirusie awardhotspot czyli niektóre napisy podświetlone na zielono z linkiem przekierowującym , oraz stos reklam pomiędzy ofertami allegro !
Druga sprawa przy poprzednich moich próbach naprawiania komputera zainstalowałem takie paskudztwo jak StopZilla , proszę o pomoc w odinstalowaniu tego czegoś , bo jak dotąd żadne metody których próbowałem spełzły na niczym

Zastanawiam się co robię nie tak ... że mój komputer tak mocno łapie infekcję wirusowe , muszę przyznać że bardzo dużo korzystam z internetu głównie z bibliotek cyfrowych , to co zauważyłem to fakt że często widzę komunikat że wtyczka Java jest niebezpieczna , nie wiem co powinienem zrobić w końcu cała Polska korzysta z bibliotek cyfrowych i nie sądzę aby wszyscy mieli takie problemy !
Będę bardzo wdzięczny za pomoc i rozpatrzenie mojej sytuacji ...
Leszek
zamieszczam logi z OTL